Tudta, hogy az i-Fleet applikációval parkolhat is?

2023-07-28

Az i-Fleet flottakövető rendszere egy okos üzleti megoldás, amely nemcsak a flottamenedzsmentet, hanem a parkolási folyamatot, annak adminisztrációját is jelentősen megkönnyíti, és optimalizálja a költségek elszámolását.

Az automatikus parkolási szolgáltatás lényege, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe (NM) tartozó helyszíneken az M2M (machine to machine) technológia segítségével a fizetés automatikusan elindul a zónának megfelelő díjszabással, amikor a sofőr kihúzza a slusszkulcsot és leállítja az autót. A fizetés akkor áll le, amikor a sofőr újra ráadja a gyújtást.

A sofőr értesítést kap a parkolás elindításának, leállításának tényéről. Az i-Fleet applikáció segítségével bármikor ellenőrizheti a parkolás státuszát, valamint manuálisan felül is bírálhatja a zónát.

Amennyiben a fizetési időszakon kívül (pl.: 22:00-08:00) állunk meg a zónában, a parkolás nem indul el. Azonban amint a fizetési időszakba lépünk (pl.: 08:00-22:00), a rendszer azonnal elindítja a parkolást. Az i-Fleet Parkolás segítségével elkerülhetők az elfelejtett parkolás elindítások vagy épp leállítások és a büntetések. A szolgáltatás az ország bármely területén működik, ahol a parkolási társaság vagy az önkormányzat szerződésben áll a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel.

Az i-Fleet rendszer minden hónap végén automatikusan részletes kimutatást és számlát küld a parkolásokról, így átláthatóvá válnak a költségek. A meglévő ügyfelek kérés esetén akár 24 órán belül aktiválhatják a szolgáltatást, amely nem igényel külön eszköz beszerelést.

További részletek a szolgáltatásról itt érhetők el.