Konténer, élő állat, szerszám, pótkocsi, hűtött áru, veszélyes munkát végző kolléga, sportoló, robogózó kamasz – ma már minden nyomon követhető és kezelhető. A legfőbb előnyök pedig: a nagyobb biztonság, az egyszerűbb adminisztráció és a hatékonyabb működés.

Az i-Cell bárhová felszerelhető jeladói – összekapcsolva az i-Fleet rendszerrel – minden iparágban nagy segítséget jelentenek. Az eszközök folyamatos követhetősége szintén lehetővé teszi a flottakezelést, a működés elemzését, javítva az eszközök kihasználtságát, a hatékonyságot és csökkentve az adminisztrációt. Mindemellett megelőzheti a lopásokat és biztonságosabb munkakörnyezetet teremthet.

Az általunk forgalmazott készülékek vízállók, bárhová rögzíthetők és gyakorlatilag bármilyen egyedi igényt ki tudnak elégíteni. Ilyen például az ajtónyitás érzékelés vagy fényérzékelés; egy normális esetben sötét konténerben elhelyezett készülék riaszt, ha kinyitották a konténert (és így fény érte az eszközt). Ez fordítottan is működik, tehát fény hiányára szintén tud riasztani. A belső hőmérséklet figyelésével nélkülözhetetlen a hűtött áru (élelmiszerek, gyógyszerek stb.) biztonságos szállításánál. Népszerű a geokerítés funkció is: ennek használatával ki lehet jelölni egy vagy több telephelyet és szeparálni lehet a tárgy zónán belüli és kívüli aktivitásait. A fixen telepített berendezések (pl. trafó, generátor, inverter) hirtelen „elindulásakor” riaszt a készülék, így a rendőrséget is azonnal értesítheti a vállalkozó. A lopásvédelem közvetett előnye, hogy az eltulajdonított ingóságot rögtön visszakaphatja a jogos tulajdonosa (mert egyértelmű, hogy kinek a tulajdona, a rendőrségnek nem kell lefoglalnia), ráadásul a biztosítási díjak is csökkenthetők.

Szinte nincs olyan felhasználási terület, ahol ne lenne érdemes bevezetni a használatát, az extrém sportversenyektől (pl. kerékpározás, tájfutás, ultramaraton) az építőiparon át a mezőgazdaságig. A személyi biztonságnál felbecsülhetetlen, akár emberéletekben mérhető szerepe van. Ha valaki (sportoló, turista, kiránduló) akár a lakott területektől távol eltéved vagy baleset éri, a helyszín rögtön beazonosítható, de van pánik gomb is, amely vészhelyzet esetén azonnali riasztást küld, ha megnyomják. Egy veszélyes munkát végző, vagy veszélyes terepen dolgozó kollégánál értékes perceket lehet nyerni egy baleset bekövetkezésekor. A készülék jó választás lehet azoknak a szülőknek is, akik a járulékos kockázatok miatt nem merik kamasz gyermeküknek megvenni az áhított robogót, elektromos rollert, vagy akár a kerékpárt. Az eszköz automatikus riasztást tud küldeni a szülő telefonjára, ha felborul a jármű, vagy ha a gyerek letér a hazafelé vezető útvonalról. A szögelfordulást mérő készülékkel az építőanyag szállításnál ellenőrizhető, hogy a cementet vagy a betont 100 százalékban lebillentették-e a rendeltetési helyére.

Azok az eszközök, amelyek csak napi pár alkalommal küldenek jelet, vagy olyankor, amikor valami lopásra utaló esemény történik, akár 5-10 évig (!) is működni tudnak töltés, illetve csere nélkül a saját akkumulátorukról. Az inkább a személyi biztonság növeléséhez (sportversenyek, veszélyes munkák) ajánlott, néhány percenként „bejelentkező” készülékek is több napig bírják, a körülményektől függően.